Thursday June 21

Registration

Time: 08:00 AM

Call to Meeting and Information on the Day's Events

Douglas J. Lanska Time: 8:25 (5 min)

Morning Platform Session

Chairpersons: Boleslav Lichterman, Lorenzo Lorusso

Julien Bogousslavsky From Dejerine's service to U.N.O. and Picasso: The incredible

Henri Laugier (1888-1973)

Time: 8:30 (30 min)

Time: 9:00 (30 min)

Christopher J. Boes The neurological illness of Sir William Gowers

Coffee Break

Time: 9:30 (30 min)

Douglas J. Lanska Christopher U.M. Smith Presidential Lecture:

Revisiting the Decorative and Historiated Initials

in the Basel Editions of Works by Vesalius

Time 10:00 (60 min)



Douglas Lanska and James Edmonson Time 11:00 (60 min) Special Museum Exhibit: Examining Neurological Instruments and Other Artifacts of the Dittrick Museum of Medical History (With a Comparison to Artifacts of Modern Instrument Development)

Lunch

Time 12:00-1:00

Afternoon Platform Session

Chairpersons: Eelco Wijdicks, Julien Bogousslavsky

Diane B. Friedman A new explanation for the resignation of Tracy J. Putnam from the

Neurological Institute of New York

Time: 1:00 (30 min)

Karen G. Langer The early history of amnesia

Time: 1:30 (30 min)

Lorenzo Lorusso, Filippo Lussana and innervation of taste

Alessandro Porro, and Antonia F. Franchini

Time: 2:00 (30 min)

Coffee Break

Time: 2:30 (30 min)

Boleslav Lichterman Professor Leonid Smirnov (1889-1955): Making of a Soviet

neuropathologist

Time: 3:00 (30 min)

Stanley Finger ISHN 2019 VILNIUS, LITHUANIA

(for Egle Sakalauskait) [SLIDE SHOW]

Time: 3:30 (30 min)

Gala Dinner – Western Reserve Historical Society's Crawford Auto/Aviation Museum.



Museum visit and social: 6:00 PM

Dinner: 7:00-9:00 PM